Hjemmelaget eplegløgg

Eplegløgg

Eplegløgg er noko av det eg må ha i adventstida kvart år. Eg er veldig glad i gløgg og lagar gjerne fleire fleire variantar. Heimelaga gløgg er veldig enkelt og i tillegg slepp ein sukkeret som er i den ein finn i butikken. Denne varianten er basert på eplemost og er alkoholfri.

Om ein ikkje har eplemost så kan ein nytte saft i staden eller heller prøve oppskrifta mi på blåbærgløgg.

 

Ingrediensar til 1 liter eplegløgg (4 koppar)

1 liter eplemost (eller sterk saft), eg brukte Aroma frå Hyggen gård.
1 vaniljestang delt på langs
3 stjerneanis
1 kanelstang
10 nellikspiker
1 cm fersk ingefær i skiver
omtrent 1 ss honning til å justere sødmen

Kok opp eplemosten og ha oppi krydder. La det stå og trekkje i minst ein time eller til kryddersmaken er passe kraftig. Smak til med honning.

 

Alternativ
  • Ulike typar saft kan brukast. For eksempel solbærsaft, blåbærsaft eller appelsinjuice.
  • Varier krydderet for å få ulike smakar. Laurbærblad eller heile peparkorn er gode alternativ.
  • Saft eller skiver av appelsin eller sitron gjer smaken friskare.
  • Bytt ut honning med ein av sukrinvariantane, sukker, sirup eller annan type søtning.

 

Tips
  • Server med hakka mandlar og rosiner
  • Lag ein stor porsjon og ha i ei flaske i kjøleskapet. Då er det enkelt å varme oppatt i porsjonar.
  • For ein alkoholhaldig variant så kan ein bruke 2 dl rom eller annan sprit. Pass då på å ha det oppi etter at eplemosten har kokt opp for å unngå at alkoholen fordampar.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.